Medzinárodné dni vína v Jasle priniesli aj tance a spevy zo Zemplína

02.09.2013 Vranov nad Topľou

Jaslo/Vranov nad Topľou 2. septembra (TASR) - Producenti ušľachtilého moku, ale aj folkloristi z viacerých krajín Európy sa stretli na tradičných Medzinárodných dňoch vína, ktoré sa konali počas uplynulého víkendu v poľskom meste Jaslo. Na podujatí malo svoje zastúpenie aj východoslovenské mesto Vranov nad Topľou.
Ako TASR informovala Silvia Nusová z Mestského domu kultúry (MsDK) vo Vranove nad Topľou, tradičnú ľudovú kultúru Zemplína priblížili návštevníkom Medzinárodných dní vína v Jasle mladí folkloristi z vranovského súboru Cifroško.
"Dvadsaťštyri členov súboru vo veku 10 až 15 rokov predviedlo publiku na námestí v Jasle 40-minútový dynamický program plný ľudových tancov, spevu, ako i ukážok tradičných slovenských zvykov," ozrejmila Nusová.
Vranovskí folkloristi sa podľa jej slov neocitli v Jasle náhodou. Vranovský MsDK si totiž pred rokom vybral spomínané mesto na juhovýchode Poľska za svojho druhého cezhraničného partnera pre projekt s názvom Kultúra bez hraníc Rzeszów-Jaslo-Vranov nad Topľou, s ktorým doteraz zrealizoval už viacero kultúrnych podujatí.
"Túto cezhraničnú spoluprácu plánujeme do budúcna rozšíriť aj o oblasť cestovného ruchu, obchodu, športu a školstva," uzavrela Nusová.
 

Vyberte región